Pond vs Euro

Hier vindt u de grafiek euro dollar van afgelopen jaar. U kunt eventueel de periode aanpassen om meer of juist meer gedetailleerde koersinformatie aangaande de dollarkoers ten opzichte van de euro te vinden. De grafiek dollar euro loopt precies omgekeerd en staat onder de grafiek euro dollar. De Engelse pond was lange tijd een van de belangrijkste valuta ter wereld. Sinds de Tweede Wereldoorlog is deze positie overgenomen door de Amerikaanse dollar. Sinds de komst van de euro strijd ook deze valuta om wereldwijde dominantie.

Pond vs euro

Of het nu een weekendje Londen, een zakenreis of een langer verblijf is, om in het Verenigd Koninkrijk te kunnen betalen, heeft u ponden nodig. De koers pond vs euro laat u zien hoe het met de waarde van de pond is gesteld ten opzichte van de euro. Met die informatie weet u meteen hoeveel ponden u voor uw euro’s kunt krijgen en omgekeerd.

Euro vs pond

De meeste mensen vinden het prettig wat contant geld in ponden mee te nemen als ze op reis gaan naar het Verenigd Koninkrijk. Om uit te rekenen hoeveel pond u mee moet nemen als u bijvoorbeeld 100 euro op zak wilt hebben, kunt u een valutacalculator gebruiken. Deze kunt u desgewenst op pond vs euro of euro vs pond zetten. Na het invullen van het aantal euro’s, in dit geval 100, krijgt u met een druk op de knop te zien hoeveel pond dat is. Een valutacalculator doet eigenlijk niets anders dan de actuele wisselkoers toepassen op de valuta die u invult in de daarvoor bestemde vakjes. Stel dat de pond vs euro koers 1,5 is, dan ontvangt u voor elke pond 1,5 euro. Let er wel op dat wanneer u een grenswisselkantoor bezoekt om valuta te wisselen, u niet met de algemene wisselkoers kunt rekenen. Een grenswisselkantoor berekent de kosten voor het wisselen door in de wisselkoers.

 

 

Volg valuta.weblog.nl

Volg het blog van Valuta.nl omtrent informatie en nieuws aangaande valuta en wisselkoersen. Hieronder de laatste blog artikelen:

 

Valuta Blog